“ÜRÜN FİYATINA KDV DAHİL DEĞİLDİR. KDV SEPET AŞAMASINDA KARŞINIZA ÇIKACAKTIR. BU FİYAT NAKİT ÖDEME İÇİN GEÇERLİDİR”
“otoekotuning.com Artık Hizmetinizde”
Uzun yıllardan beri elle devam eden dosya hizmetimiz artık bayilik sitemine geçmiştir. Sitemiz üzerinden alacağınız krediler size bilgilerini ileteceğimiz panel hesabınıza tanımlanacaktır. Müşteri panelimiz oldukça sade tasarlanmıştır. Araçtan çekmiş olduğunuz dosyayı direkt olarak panele yükleyebilirsiniz. Ortalama 20 dakika içinde göndermiş dosyanız hazır. Dosyanız işleme alınırken ve hazır olunca tarafınıza SMS bilgilendirmesi otomatik yapılmaktadır. Hazır dosyanızı panelden indirip yazabilirsiniz. İşlem maliyetinizi düşürmek için yüksek paket kredi planını tercih edebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT – Araç Modeline göre, Model Yılına göre, Yapılacak İptale göre fiyatımız *DEĞİŞMEZ ve SABİTTİR.*
Kredi Fiyatlandırması;
*İptal – 10 Kredi,
*Tuning – 15 Kredi,
*İptal + Tuning – 15 Kredi.
Not – Bir veya birden çok iptalde dosya fiyatımız *DEĞİŞMEZ ve SABİTTİR.*
Yapılan Dosya Hizmetleri;
*Chip Tuning (Performans) Hizmeti,
*Eco Tuning (Tasarruf) Hizmeti,
*Orijinal Araç Dosya Hizmeti,
*DPF (Dizel Partikül Filtre) İptali,
*GPF / OPF / PPF İptali,
*EGR (Egzoz Gazı Geri Dönüşümü) İptali,
*AdBlue SCR (Nox) İptali,
*MAF (Kütle Akış Sensörü) İptali,
*DTC (Arıza Kodu Kapatma) İptali,
*LAMBDA (O2 Sensör) İptali,
*IMMO (İmmobilizer) İptali,
*VMAX (Hız Limiti) İptali,
*TVA (Gaz Kelebeği Aktüatörü) İptali,
*STAR STOP İptali,
*Hot Start / Cold Start Hizmeti,
*Detac (CAT OFF) Hizmeti,
*Flaps (FLAT OFF) Hizmeti,
ve çok daha fazlası..
Chip Tuning Nedir?
Chip Tuning, otomobillerin motor kontrol ünitesini ele alan ve bu ünitenin içindeki yazılımı değiştirmek ve otomobilin performansını arttırmak için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem günümüzde çoğunlukla otomobillerin yakıt tüketimlerini azaltmak, otomobillerin güç ve tork sınırlamalarını arttırmak için kullanılmaktadır. Chip Tuning uygulamaları, motorda ateşlemeyi gerçekleştiren yazılımı değiştirmek ile başlamış olup motordaki performansı arttırmak için yapılan çalışmalar ile daha da gelişmiştir. Otomobillerde bulunan chipler içinde ortam sıcaklığı, hava akışı, hava basıncı ve yakıt püskürtmesi gibi bilgiler yer almaktadır. Yazılım değiştirme uygulaması ile genel anlamda planlanan chipler içinde yer alan yazılım bilgilerinin bilgisayar aracılığı ile güncellenmesi ve değiştirilmesidir.
EGR İptali Nedir?
EGR İptali, bir motor tarafından oluşturulan duman miktarını azaltmak için kullanılan bir tekniktir. Zararlı gazların atmosfere salınmasını önlemek için vana kapatılır. Bu işlem, yakıt üretmek için egzoz gazı kullanan bir katalitik konvektörden farklıdır. EGR valfi motora giren hava miktarını azaltarak kapatılır. Bu aynı zamanda motorda kullanılan yakıt miktarını da azaltacaktır.
EGR İptalinin Amacı ve Etkileri Nelerdir? EGR İptali Nasıl Yapılır?
EGR (Egzoz Gazı Devir Daimi) İptali, araç sahiplerinin EGR sisteminin araç performansını olumsuz etkilediği düşüncesinden dolayı tercih edebileceği bir işlemdir. EGR sistemi, motorda yeniden yanmayı sağlamak için egzoz gazlarını tekrar emdiği için, araç motorunun performansı ve tepkisi düşebilir. EGR iptali, bu durumu tersine çevirmek ve aracın daha yüksek güç ve performans elde etmesini sağlamak amacıyla yapılır. EGR sistemi, araçlarda emisyonları azaltmak için kullanılan önemli bir parçadır. EGR sistemi, zamanla tıkanabilir veya hasar görebilir, bu da arızalara neden olabilir. EGR arızasının çözümü, arızanın nedenine bağlı olarak değişebilir.
EGR Arızasının Olası Sebepleri;
*Tıkanma; EGR sistemi zamanla egzoz gazları ve partiküllerle tıkanabilir. Tıkanmış EGR, araç performansında düşüşe ve duman sorunlarına neden olabilir. Tıkanma durumunda, EGR sistemi temizlenmeli veya değiştirilmelidir.
*Hasarlı Vana; EGR valfi hasar görebilir veya kirlenebilir. Hasarlı bir EGR valfi, emisyonları düzenlemede veya motor performansında sorunlara yol açabilir. Hasarlı valfin tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekir.
*Vakum Kaçağı; EGR sistemi, vakumla çalışan bir valf ve sensörler içerir. Vakum kaçağı, EGR sistemi çalışmasını engelleyebilir. Vakum hortumları veya sensörlerdeki kaçaklar düzeltilmelidir.
*Elektronik Sorunlar; Bazı araçlarda EGR sistemi elektronik olarak kontrol edilir. Elektronik sorunlar, EGR sisteminin doğru çalışmasını engelleyebilir. EGR sistemi elektronik kontrol ünitesi (ECU) üzerinde gerekli testler yapılmalı ve gerektiğinde onarılmalıdır.
Böyle durumlarda onarım yerine EGR’yi sistemden iptal edebilirsiniz.
DPF İptali Nedir?
DPF İptali ile araçta ana iki işlem yapılır. Birincisi motor (ECU) dan DPF parametrelerinin tamamen silinmesi diğer işlem ise egzozun içindeki filtrenin kırılması ya da çıkartılıp yerine boş egzoz takılarak egzoz gazı motordan çıkış yaparken filtreye takılmasını önlemektir.
DPF İptalinin Amacı ve Etkileri Nelerdir? DPF İptali Nasıl Yapılır?
DPF iptali için öncelikle mekanik olarak partikül filtresinin çıkarılması ve devre dışı bırakılması gerekir. Bunun için egzoz içerisindeki ilgili bölüm çıkarılır ve ses çıkmaması için gerekli bölümler kaynatılır. Mekanik olarak filtrenin iptalinin ardından yazılım üzerinden de gerekli iptallerin yapılması gerekir. Araç beynine bilgisayar ile bağlanarak DPF ile ilgili parametreler silinir ve daha sonra düzenlenmiş olan dosya yazılır. Böylece yazılım olarak da gerekli işlem tamamlanmış olur.
AdBlue İptali Nedir?
Euro 4, Euro 5 ve Euro 6 standartlarında ki kamyon, otobüs, tır, iş makinaları ve bazı binek araçlarda kullanılan AdBlue sistemlerinin iptal edilerek yaşanan sorunların çözülmesidir. Gerçekleştirilecek işlem her markaya göre değişiklik göstermektedir. AdBlue iptalinde yapılan işlem, sistemin By-Pass edilmesidir. Uygulama sonucunda araca hiçbir zarar gelmeyecektir.
AdBlue İptalinin Amacı ve Etkileri Nelerdir? AdBlue İptali Nasıl Yapılır?
AdBlue sistemi çevre için yararlı olmasına karşın, araçlarda zaman zaman farklı sorunların yaşanmasına neden olur. Sistemden yaşanan basit sorunlarda dahi motor beyni tarafından aracın hızı sınırlanır. Böylece hem zaman hem de yakıt kaybedilir. İşte bu tür sorunlardan kalıcı olarak kurtulmak için AdBlue sistemi iptali gerekir. Motor beynindeki yazılıma girilerek ilgili özelliğin pasif hale getirilmesidir. Yazılımdan sonra sistemdeki ilgili donanımların da sökülmesi gerekir. Bu işlemden sonra araç rejenerasyon yapamaz. Ayrıca, yazılımın da daha sonraki süreçlerde güncellenmemesi gerekir. Aksi durumda yapılan yazılım değişikliği kaybolur.
DTC İptali Nedir?
DTC İptali arıza kodunun ECU (motor beyninden) kapatılarak araçta arıza lambasının tekrardan karşımıza çıkmasına ve bu sorunun bir daha karşımıza çıkmamasını sağlamaktadır. DTC İptaline yazılımsal olarak DTC LEAK diye de tabir edebiliriz.
DTC İptalinin Amacı ve Etkileri Nelerdir? DTC İptali Nasıl Yapılır?
Parça değişimi, genel arıza, soket sök-tak ve sensör hatası gibi durumlar karşısında araç beyni yani elektronik kontrol ünitesi bunların tamamını arka planda tek tek kayıt altına alır ve arıza kodu ile sisteme işler. Arıza/Uyarı lambasının sürekli veya kapama işlemi sonrasında tekrar yanması halinde, profesyonel cihaz sistemi üzerinden bu kodlar ekranda incelenir ve ayrıştırılır. Araç beynine tekrar kapalı/silinmiş hali yazılmadan önce dosyanın orijinal yedeği alınır ve böylece yükleme sonrası kodlar kalıcı olarak silinir. Bu işlemin adına da DTC İptali denilmektedir. DTC İptal uygulaması sonrasında aracınızın gösterge panelinde ilgili koddan kaynaklı arıza uyarısı vermez ve sorun çözülmüş olur.
IMMO İptali Nedir?
İmmobilizer otomobillerin araç çalıştırma (kontak) sistemine takılan elektronik bir devredir. Bu elektronik devrenin bir parçası arabayı çalıştıran kontak anahtarı içindedir ve bu parça tamamlanmadan motor çalışmaz. Bu nedenle İmmobilizer olan otomobiller, “düz kontak” yapılamaz ve çalınmaları çok daha güçtür. İmmobilizer’ın kilitlediği sistem de otomobilden otomobile değişmektedir. Bazı markalar, immobilizer devresi ile ateşleme sistemini kilitlerken, bazıları gazı, bazıları ise her ikisini birden kilitleyebilmektedir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.